ONZE VERPAKKING UIT DE DOEKEN GEDAAN...
...En hoe we ze nòg willen verbeteren
Wij, wij zijn pioniers in plantaardig! (Onze Vlaamse bescheidenheid moest hier even wijken). Wij zijn de goeroes van #goedbezig. We zijn plantaardig geboren, in dat prachtige jaar 1980. En sindsdien zijn we hetzelfde plantaardige liedje blijven zingen, fluiten, neuriën, meebrullen.
Als ‘t over onze verpakking gaat, denken we er eigenlijk grotendeels hetzelfde over. Oké, we zijn niet waar we willen zijn. Nog niet. Maar we zijn wel alles aan ‘t geven om er binnenkort te geraken.
Je kent ‘t cliché wel: ‘t is wat binnenin zit, dat telt. Wij geloven dat dus hé-le-maal. Binnenin onze packs vind je enkel de lekkerste plantaardige ingrediënten. Maar we kijken ook naar wat er aan de buitenkant gebeurt en tja, onze packaging doet zijn ding wel. Fijn. Maar da’s niet genoeg, toch? We willen weten waar die verpakking vandaan komt en waar ze naartoe gaat als haar job erop zit.
Zeg ‘hi’ tegen onze nieuwe helden
We zijn blij dat onze drankkartons voor het grootste deel (70%) uit hernieuwbaar papier bestaan. Wat zeggen we? ’t Is onze favoriet! Want hoe meer we ervan gebruiken, hoe minder plastic we nodig hebben. Dat papier steken we tussen dunne laagjes PE-plastic (polyethyleen): het meest gebruikte plastic ter wereld. En, goed nieuws, afhankelijk van je lokale infrastructuur is die recycleerbaar!
In onze niet-gekoelde drankkartons zit ook een flinterdun laagje aluminium, zo dun als wettelijk nodig is. Dat houdt alles lekker vers, top! Maar is moeilijk te recycleren, jammer. Werkpuntje voor ons!
Aluminium zorgt ervoor dat de verpakking niet lekt. En dat alles vervoerd en bewaard kan worden zonder de koeling in te moeten. Dat zijn goede punten op ons rapport, want zo besparen we heel wat energie én verkleinen we onze CO2-uitstoot.
Van alle beschikbare materialen is dit de combo die ‘t duurzaamst is én garandeert dat onze dranken vers bij jou geraken (ook niet onbelangrijk). We houden onze ogen ondertussen wel wagenwijd open: als we ons kunnen verbeteren, doen we dat direct. Maar op dit moment is dit ‘t beste evenwicht.
Vandaag heeft deze verpakking een héél lage CO2-impact.